Gazdovia s.r.o. | Domáce potraviny
Cviklová lokša plnená konfitovaným kačacím stehnom s opečenou kačacou pečeňou, marinovanou repou, jablkom a medovým ďumbierom.

Cviklová lokša plnená konfitovaným kačacím stehnom s opečenou kačacou pečeňou, marinovanou repou, jablkom a medovým ďumbierom.

Jaroslav Bachleda je už nejaký ten rok v čele kuchyne Hotela Lomnica. Spoločne s kolegami kúzlia nezameniteľné jedlá zo slovenských surovín v modernom nadčasovom takte. Naše Tatry ponúkajú veľa dobrých miest, avšak Reštaurácia Sissi a Franz Jozef si Vašu návštevu priamo pýtajú. Všetkými desiatimi plne odporúčame!Množstvo surovín v recepte zodpovedá dvom osobám.Suroviny od Gazdov:Celá kačica s pečeňou 2,5kgCibuľa - 2ksJablká - 2ksCviklové lokše - 2ksKačacia masť - 500gFrankovka modrá Aurora - 1 fľašaĎumbier - 1ksMed - 100gČervená repa - 2ksMas ...
Teľacia falošná sviečková, chrenové velouté, zemiakovo-mrkvový knedlík

Teľacia falošná sviečková, chrenové velouté, zemiakovo-mrkvový knedlík

Šéfkuchára Jána Dudáša z Grand Hotela Praha v Lomnici vám predstavovať asi nemusíme, keďže všetci máme v pamäti článok, ktorý sme prednedávnom uverejnili na našom Blogu.Ak by ste si ho chceli pripomenúť nájdete ho tu: https://www.gazdovia.sk/clanky/clanok/17/Spojili sme sily a vznikol tento krásny a jednoduchý recept na Sviečkovú s mrkvovým knedlíkom a chrenovou omáčkou, čo poviete? Množstvo surovín v recepte zodpovedá štyrom porciám.Suroviny Gazdovia:Mäso:Teľacia falošná sviečková – 600gSlanina údená – 100gCesnak – 20gCibuľa – 100gMrkva – 10 ...
Jahňacie s červenou šošovicou a bryndzou

Jahňacie s červenou šošovicou a bryndzou

Olivera Vozárika Vám predstavovať asi netreba. Poznáme ho z prevádzok Bencik Culinary Group Picknic a Carnevalle. Dlhé roky pracoval a zbieral skúsenosti v zahraničí a momentálne ho nájdeme v Bistro Otto!. Oliver sa netají tým, že najradšej pripravuje jedlá zo slovenských lokálnych surovín, ale inak. Dnes Vám predstavujeme recept na prípravu jahňacieho na šošovici pre 4 osoby, ktorý si môžete pripraviť doma v Oliverovej réžii. Možno ho presvedčíme aj na recept na jeho vychýrené buchty s našim slivkovým lekvárom, ktoré v Bratislave miznú rýchl ...
Grand Hotel Praha, Tatranská Lomnica

Grand Hotel Praha, Tatranská Lomnica

Grand Hotel Praha sa vyníma nad Tatranskou Lomnicou a určite urobíte chybu, ak nebude Vašou zastávkou počas Vášho pobytu v Tatrách. Kuchyňu vedie Gabriel Piešťanský spolu s Jánom Dudášom. Pána Dudáša sme pre Vás vyspovedali a verím, že nám dáte za pravdu, že tento hotel sa oplatí navštíviť a ochutnať degustačné menu, ktoré si kuchyňa pre Vás pripravila. G: Dobrý deň pán Dudáš, ďakujeme, že ste si na nás našli čas. Povedzte nám niečo o Vašej reštaurácii, čo je u Vás iné s ohľadom na to, že ste sieťový hotel (TMR Resorts), ale aj napriek tomu v ...
Domáca fašírka inak

Domáca fašírka inak

Dnes vám predstavíme recept od šéfkuchára Patrika Bareána. Patrika momentálne nájdete v koncepte Bluebell v Košiciach na Bočnej ulici. Patrik varil v Grand Hoteli Kempinski, kde získal skúsenosti a zručnosti, ktoré si neskôr zdokonalil pod vedením Tomáša Tejbusa. Nedávno absolvoval stáže naprieč Slovenskom pri kuchárskych fachmanoch ako je Jaroslav Židek, Peter Slačka, Martin Devečka a Gabo Kocák. Ako sám povedal, tieto stáže mu dali veľa a ukázali mu smer, akým by sa chcel uberať. S čistým svedomím už dnes môžeme povedať, že Patrikovu kuchyň ...
Grand Hotel Kempinski Vysoké Tatry

Grand Hotel Kempinski Vysoké Tatry

Sieť hotelov Kempinski nie je asi nutné predstavovať. Vo Vysokých Tatrách priamo pri Štrbskom plese sa nachádza ten náš slovenský a určite mi dáte všetci za pravdu (tí ktorí tam bývali alebo sa iba zastavili na kávu, dezert alebo rýchly snack v lobby bare), že vo chvíli keď vojdete do Hotela dýcha na vás príjemná až domáca atmosféra a privíta vás vždy dobre naladený personál. Málo kto z vás vie, že Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách bol jedným z prvých našich veľkoobchodných odberateľov a hrdíme sa, že ním je dodnes. V čele kuchyne sto ...
Gašperov Mlyn, malebné miesto pod Vysokými Tatrami

Gašperov Mlyn, malebné miesto pod Vysokými Tatrami

Dnes by sme vám radi predstavili unikátny koncept reštaurácie s ubytovaním Gašperov Mlyn. Nachádza sa v dedine Batizovce pod Vysokými Tatrami. Gašperov Mlyn je vsadený do malebného prostredia (je to zrekonštruovaný starý storočný mlyn) a očarí vás už vo chvíli keď vojdete do dvora (aj keď tam prídete desiatykrát). V Gašperovom Mlyne vám pripravia nezabudnuteľnú večeru (ale aj raňajky ak sa rozhodnete prenocovať) či už v spoločnosti rodiny alebo aj na romantickej večery so svojou polovičkou. Gašperov Mlyn sa už dlhé roky umiestňuje na zoznamoc ...
KTO STOJÍ ZA NÁPADOM GAZDOVIA.SK?

KTO STOJÍ ZA NÁPADOM GAZDOVIA.SK?

KTO STOJÍ ZA SPOLOČNOSŤOU GAZDOVIA, AKO VZNIKLA ALE AJ ODPOVEĎ NA OTÁZKY ČI PLÁNUJEME SPUSTENIE SIETÍ PREDAJNÍ...Vyspovedali sme nášho šéfa Juraja, aby sme vám priblížili, ako to u nás funguje.Povedz nám niečo o sebe. Kto si odkiaľ si, kde si študoval? Volám sa Juraj a v čase keď odpovedám na tieto otázky mám 28 a som rodený Košičan, ktorý prežil väčšinu detstva v Prešove. Po ukončení gymka v Prešove som odišiel podobne, ako väčšina mojich spolužiakov študovať do zahraničia. Jediným rozdielom bolo, že moje cesty viedli do Moskvy kde som na vď ...
Farmárstvo

Farmárstvo

Byť farmárom je životný štýl. Ako zamestnanie farmárstvo môže to byť jedna z najdôležitejších kariérnych možností pre mužov a ženy. Ako farmár ste zodpovední za prácu vykonanú na farme, ale tiež zistíte, je o to oveľa viac ako oranie a dojenie kráv. Prečítajte si o tom, ako sa stať farmárom a o odmenu života na farme. 1. Rozhodnite sa, aký druh hospodárenia Vás zaujíma Chcete minimalizovať vplyv na životné prostredie, vytvoriť zdravú rovnováhu medzi prírodou a poľnohospodárstvom a vojsť do prosperujúceho odvetvia ekologického poľnohospodár ...
Výhody online nakupovania

Výhody online nakupovania

 V dnešnom svete je už pomerne náročné zaobísť sa bez internetového spojenia. Byť online znamená mať prístup k rôznym informáciám, byť v kontakte s našimi blízkymi, prípadne zamestnávateľmi a klientmi, v neposlednom rade je to aj spôsob relaxu a zábavy. Pre mnohých je napríklad internet banking neoceniteľnou súčasťou profesijného, ale i osobného, života. V posledných rokoch sa na trhu objavuje čoraz viac internetových obchodov, tzv. e-shopov. Tento článok pojednáva o výhodách nakupovania/predávania cez internet, čomu sa koniec koncov ven ...
Potraviny zo supermarketov vs. potraviny z lokálnych fariem

Potraviny zo supermarketov vs. potraviny z lokálnych fariem

  Nie je žiadnym tajomstvom, že v dnešnej hektickej dobe ľudia často uprednostňujú rýchlejšie a pohodlnejšie spôsoby zaobstarávania potravín. A to často aj na úkor svojho zdravia. Je jednoduché zájsť do hypermarketu a nakúpiť kvantum zeleniny a ovocia, veľmi často chemicky ošetrených a pochádzajúcich z bližšie neurčených miest. Je samozrejme faktom, že nie každý má čas zastaviť sa na trhu a nakúpiť čerstvé, doma dopestované ovocie a zeleninu – aj preto je nakupovanie v Gazdovii výhodné, o výber a donášku sa postaráme my, Vám si stačí ...
Gazdovia – kto sme a čo je naším poslaním

Gazdovia – kto sme a čo je naším poslaním

    Gazdovia je spoločnosť, ktorá vstúpila na tunajší trh s odvážnou iniciatívou – ponúknuť širokým vrstvám obyvateľstva kvalitné domáce potraviny výhradne od slovenských výrobcov. Ľudia na vidieku dobre poznajú výhody konzumácie domácej stravy, obyvatelia väčších miest sú však často odkázaní na potraviny z hypermarketov, prichádzajú tým pádom o neporovnateľný chuťový zážitok a neoceniteľné zdravotné benefity. Snaha ponúknuť ľudom z každého kúta Slovenska vynikajúcu domácu produkciu je pre nás Gazdov obrovská motivácia. ...

Kontakt

  • Gazdovia s.r.o.
  • Železničná 9
  • Veľký Šariš 082 21
  • tel.: 0918 288 771
  • gazdovia@gazdovia.sk
  • OR SR v Prešove, oddiel: Sro, vložka č. 26555/P